Konu
:
Sebzeli Tereyağlı Tavuk Eti
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Tereyağlı Tavuk Eti
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Tereyağlı Tavuk Eti
tavuk etli yemek tarifleri - tavuklu yemekler - sebzeli tavuk tarifi
Sebzeli ve tereyağlı tavuk eti malzemeleri
80 gr yumuşatılmış tereyağı
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı limon suyu
400 gr tavuk göğüs eti
2 havuç
250 gr taze börülce
1 çay bardağı kavrulmuş badem
Zeytinyağı
Sebzeli ve tereyağlı tavuk eti hazırlanışı
Tereyağı, maydanoz ve limon suyunu karıştırıp,
yağlı kağıt arasında elinizle küçük rulo haline getirin
Buzdolabında dondurun
Tavuk etlerini yağlayıp
fırın ızgarasında kızarıncaya kadar pişirin
Havuçları şerit halinde doğrayıp suda haşlayın
Börülceleri kaynayan suya atıp haşlayın
ve hemen buzlu suya aktarın
Sebzeleri zeytinyağında soteleyip servis tabağına alın
Bademleri de yağda soteleyip sebzelere ilave edin
Hepsini servis tabağına alın
Üzerine tavuk etini yerleştirin
Maydanozlu tereyağından bir dilim kesip tavuğun üzerine alın
Sıcak servis yapın
Sebzeli ve tereyağlı tavuk eti artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul