Konu
:
Tavuk Buryani
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Buryani
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Buryani
Tavuk Buryani Tarifi - Tavuk Buryani Nasıl Yapılır - Tavuk Buryani Malzemeleri
Malzemeler
1 kg
tavuk budu
1 adet taze zencefil
3 yemek kaşığı tereyağ
1 demet maydonoz
2 çay kaşığı limon suyu
1 adet defne yaprağı
350 gr
basmati pirinci
1 baş ayıklanmış sarımsak
150 gr
yoğurt
1 çay kaşığı garam masala
3 adet soğan
3 dal taze nane
8 adet kakule kabuğu
1 adet çubuk tarçın
1 çay kaşığı tuz
1 çay Kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
Yapılışı
1 diş sarımsak ve zencefili ufak doğrayın, gram masala ve kırmızı biberle birlikte yoğurdun içine karıştırın
Derisi alınmış tavuk butlarını 6 saat kadar bu karışımın içinde bekletin
Tüm baharatı 1 litre suya ekleyip, kaynatın
Pirinçleri ekleyip, 2 dakika kadar bu suda haşlayın
Süzüp, baharatını alın
Baharatlı suyun yaklaşık 1 su bardağını alın
İnce halkalar halinde kesilmiş olan soğanı tereyağında pembeleştirin
İnce kıyılmış nane, maydanoz, kimyon ve limon suyunu soğanlara ilave edin
Tavuk butlarını düdüklü tencerenin dibine, soğanlı karışımı üzerine ve pirinç en üste gelecek şekilde katmanlar yapın
Ayırdığınız 1 bardak baharatlı suyu ilave edip, kapatın
Düdüklü tencere kaynadıktan sonra 15 dakika daha pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul