Yalnız Mesajı Göster

Domates Soslu But İzgara

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domates Soslu But İzgara



Izgara Tavuk - Soslu Tavuk - Domates Soslu But Izgara Nasıl Yapılır




Gerekli Malzemeler


6 adet Derisiz But

5 adet domates

1 çorba kaşığı domates salçası

3 diş sarımsak

3 – 4 çorba kaşığı zeytinyağı

2-3 dal taze fesleğen

6 ince kare dilim tost kaşarı

Tuz, karabiber

Yapılışı


Derisiz ızgaralık but etlerini elinizle açıp içlerine bir dilim tost kaşarı koyun Rulo yapıp sarın ve kürdan batırarak açılmaması için tutturun Etleri bir borcama dizip üzerlerine sıvıyağ sürün ve bir folyo kapatıp 180 derece fırında 20 dakika pişirin


Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın Sarımsakları ve fesleğeni kıyın Zeytinyağını bir sos tavasına koyup içine domates, sarımsak, fesleğen, tuz ve karabiber ilave edip sos kıvamını alana kadar pişirin


Fırındaki kabı çıkarıp üzerinden folyoyu alın Sıcak domates sosunu etlerin üzerine döküp tekrar fırına verin 10 dakika kadar fırında pişirip çıkarın Üzerine biraz peynir rendeleyip sıcak olarak servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla