Konu
:
Domates Soslu But İzgara
Yalnız Mesajı Göster
Domates Soslu But İzgara
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domates Soslu But İzgara
Izgara Tavuk - Soslu Tavuk - Domates Soslu But Izgara Nasıl Yapılır
Gerekli Malzemeler
6 adet Derisiz But
5 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
3 – 4 çorba kaşığı zeytinyağı
2-3 dal taze fesleğen
6 ince kare dilim tost kaşarı
Tuz, karabiber
Yapılışı
Derisiz ızgaralık but etlerini elinizle açıp içlerine bir dilim tost kaşarı koyun
Rulo yapıp sarın ve kürdan batırarak açılmaması için tutturun
Etleri bir borcama dizip üzerlerine sıvıyağ sürün ve bir folyo kapatıp 180 derece fırında 20 dakika pişirin
Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın
Sarımsakları ve fesleğeni kıyın
Zeytinyağını bir sos tavasına koyup içine domates, sarımsak, fesleğen, tuz ve karabiber ilave edip sos kıvamını alana kadar pişirin
Fırındaki kabı çıkarıp üzerinden folyoyu alın
Sıcak domates sosunu etlerin üzerine döküp tekrar fırına verin
10 dakika kadar fırında pişirip çıkarın
Üzerine biraz peynir rendeleyip sıcak olarak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul