Konu
:
Egzotik Piliç
Yalnız Mesajı Göster
Egzotik Piliç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Egzotik Piliç
Tavuk Yemeği - Piliç Nasıl Pişirilir - Egzotik Piliç Tarifi
Malzemeler
1 adet piliç
1 tutam safran
5 su bardağı su
İçi için:
6-7 adet taze kayısı
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı çekirdek içi
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı badem içi
Kimyon, tuz
Üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağı
Taze biberiye yaprakları
Hazırlanışı
Temizlenmiş pilici, safranı kaynamış suda 15 dakika haşlayın
Haşlama suyundan alıp fırın kabına yerleştirin
Küp doğranmış kayısı, ince kıyılmış sarımsak, çekirdek içi ve yoğurdu bir kasede karıştırın
Sıcak suda beklemiş ve kabukları soyulmuş badem içi, kimyon ve tuzu ilave edip bütün malzemeyi karıştırın
Bu harcı pilicin içine doldurun
Önceden ısıülmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar minimum 50-55 dakika pişirin
Biberiye yapraklarını tereyağmda soteleyip, fırından aldığınız pilicin üzerine gezdirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul