Yalnız Mesajı Göster

Egzotik Piliç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Egzotik Piliç



Tavuk Yemeği - Piliç Nasıl Pişirilir - Egzotik Piliç Tarifi


Malzemeler


1 adet piliç

1 tutam safran

5 su bardağı su

İçi için:


6-7 adet taze kayısı

3 diş sarımsak

2 çorba kaşığı çekirdek içi

2 çorba kaşığı yoğurt

Yarım çay bardağı badem içi

Kimyon, tuz

Üzerine:


1 çorba kaşığı tereyağı

Taze biberiye yaprakları


Hazırlanışı


Temizlenmiş pilici, safranı kaynamış suda 15 dakika haşlayın Haşlama suyundan alıp fırın kabına yerleştirin Küp doğranmış kayısı, ince kıyılmış sarımsak, çekirdek içi ve yoğurdu bir kasede karıştırın


Sıcak suda beklemiş ve kabukları soyulmuş badem içi, kimyon ve tuzu ilave edip bütün malzemeyi karıştırın Bu harcı pilicin içine doldurun Önceden ısıülmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar minimum 50-55 dakika pişirin


Biberiye yapraklarını tereyağmda soteleyip, fırından aldığınız pilicin üzerine gezdirin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla