Yalnız Mesajı Göster

Beyim Beğendi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyim Beğendi







Tavuk kavurma için malzemeler;


2 Adet tavuk göğsü


2 Adet domates


1 Adet yeşil biber


1 Yemek kaşığı salça


1 Tatlı kaşığı pul biber


1 Çay kaşığı karabiber


1 Çay kaşığı tuz


1/2 Çay bardağı zeytinyağı



Püresi için malzemeler;


3 Adet orta boy patates


1 Su bardağı sıcak süt


1 Yemek kaşığı tereyağı


1 Çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


1 Çay kaşığı karabiber


1 Çay kaşığı tuz



Yapılışı;


Patatesler haşlanır ve soyulur


Sonra çatal yardımı ile iyice ezilir


Tuz karabiber, sıcak süt, tereyağı ve kaşar peyniri ilavesi ile püre elde edilir




Diğer yanda bir tava içinde kuşbaşı doğranmış olan tavuk göğüsleri zeytinyağı ve salça ile kavrulur Daha sonra tuz ve baharatlar eklenerek 1-2 dakika daha kavrulur


Ardından 1 çay bardağı sıcak su ilave edilir ve suyunu tamamen çekene kadar pişmeye bırakılır


Ocaktan almadan 3-4 dakika önce kabuğu soyularak zar gibi doğranmış domatesler ve yeşil biberler ilave edilerek sotelenmeye devam edilir




Servis yaparken tabağa önce püre ardından da tavuk kavurması konur


Arzuya göre servis yaparken üstüne yeniden kaşar rendesi eklenebilir

Alıntı Yaparak Cevapla