Yalnız Mesajı Göster

Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü



(4 kişilik)


Malzemeler

1 büyük tabak Göğüs

2 çorba kaşığı zeytinyağı

100 gram kuruüzüm (sultani)

1 çorba kaşığı taze kekik

1 çorba kaşığı badem (ezilmiş)

4 çorba kaşığı kavrulmuş ve kıyılmış badem

8 çorba kaşığı ufalanmış ekmek

Yarım demet kıyılmış maydanoz

3 adet adaçayı yaprağı

12 adet kuru mürdüm eriği (çekirdeksiz)

6 adet karanfil

Tuz, karabiber

3 su bardağı piliç suyu


Yemeğin Tarifi

Zeytinyağını tavada ısıtın Pilicin her iki tarafını kızartın Tavadan çıkarıp, sıcak tutun Kıyılmış bademin dışındaki tüm malzemeleri (kuruüzüm, kekik, adaçayı, maydanoz, ufalanmış ekmek, ezilmiş badem, erik, karanfil, tuz, karabiber) bir tencerede karıştırın 3 su bardağı piliç suyunu ekleyin Hafif ateşte 25 dakika kaynatın


Etleri, kaynattığınız karışıma ekleyip, 15 dakika daha harlı ateş üzerinde kapaklı olarak kaynatın Etleri servis tabağına alın Üzerine sostan gezdirin Kıyılmış badem serperek, servis yapın


Aşçının notu: Dilerseniz haşlanmış sebzelerle servis yapabilirsiniz (kabak, patates, havuç, brokoli, kuşkonmaz vb)

Alıntı Yaparak Cevapla