Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Ciğerli Tavuk Dolma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Ciğerli Tavuk Dolma



tavuk dolması - tavuk cierli dolma - tavuk dolması nasıl yapılır - soslu tavuk dolması - pastırmalı tavuk dolması



Malzemeler:


4 dilim pastırma

1 adet orta boy tavuk

Yarım kilo tavuk ciğeri

1 adet orta boy ekşi elma

1 tatlı kaşığı bal

1 tatlı kaşığı kişniş

1 çay kaşığı karabiber

3 demet taze soğan

1 çorba kaşığı sıvı yağ

Yeteri kadar tuz

Üzeri için sos:


1 adet limonun suyu

1 tatlı kaşığı zerdeçal

1 tatlı kaşığı hardal

1 yemek kaşığı tereyağı


Hazırlanışı:


Yıkanmış temizlenmiş ciğerleri ufak ufak kesin Pastırmayı dilimleyin Taze soğanları küçük boy kesin, tavada kızdırılmış yağa dökerek biraz kavurun Arkadan ufak parça kesilen elmayı ilave edip biraz daha kavurun


Sonra tavanın altını kapatıp bal, karabiber, kişniş ve tuz ilavesiyle karıştırıp soğumaya bırakın Tavuğu iyice temizledikten sonra yıkayıp süzün Ciğer malzemesini içine doldurun Kürdanlarla birleştirip kapatın T


ereyağını önce tavuğa sürüp, ardından zerdeçal ve hardal ile harmanlanan limon suyuna batırıp, 180 derecedeki fırına verin 10 dakika sonra 150 dereceye düşürerek pişirmeye devam edin Aralarda yanmaması için üzerine tereyağı ve sostan sürün Tavuk piştikten sonra buharda pişirdiğiniz taze sebzelerle servise sunun




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla