Konu
:
Tavuklu Karnabahar
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Karnabahar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Karnabahar
Tavuklu Karnabahar graten - Tavuklu Karnabahar tarifi
Malzemeler :
* 1 adet karnabahar
Üzeri için:
* 100 gr
tavuk eti
* 1 soğan
* 3 diş sarımsak
* 1 havuç
* tuz, karabiber
* zeytinyağı
Beşamel sos için:
* 2 çorba k
un
* 3 su b
süt
* zeytinyağı,
* tuz,karabiber
* muskat
Üzeri için:
* rende kaşar
Hazırlanışı :
llk olarak karnabaharları çiçek çiçek ayırarak haşlayın
Diğer taraftan üzeri için tavuklu harcı hazırlayın
Bunun için soğanı ince doğrayın sıvıyağda sotelenmeye alın
Üzerine küp doğranmış havucu da ekleyerek kavurun
Biraz kavrulduktan sonra küp doğranmış tavuk etini de ekleyerek tuzunu ve baharatını ayarlayın
Beşamel sos için unu sıvıyağ ile kavurun
Biraz kavrulduktan sonra üzerine soğuk sütü ekleyin
Koyulaşınca muskatını ve karabiberini ekleyin
Harç ve beşamel sos hazırlanınca pişen karnabaharlar fırın kabının altına yayılır
Üzerine biraz tuz gezdirilir
Daha sonra ilk olarak tavuklu harç, sonra beşamel sos üzerine yayılır
En son kaşar peyniri rendesi serpilir ve 180 dercelik fırında pişmeye bırakılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul