Konu: Tuzda Tavuk
Yalnız Mesajı Göster

Tuzda Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuzda Tavuk



Tuzda Tavuk tarifi - Tuzda Tavuk yapilisi

Malzemeler:


* 1 bütün tavuk

* 1 kg tuz

* 1 yumurta aki

* su

* 1 havuç

* 1 patates

* 1 sogan

* 4 dis sarimsak

* baharat(kekik,biberiye)

HAZIRLANISI:


1 Çok büyük olmayan yaklasik 1,5 kg lik bir tavugun sadece gögüs kafesi kemiklerini çikartin

2 Tavugun içine 1 havuç, 1 sogan ve1 patatesi küp küp dograyarak yerlestirin

3 üzerine çok az tuz ,sarimsak ve baharat(kekik,biberiye, karabiber)ekleyin

4 tavugun karnini igne ve iplik yardimi ile dikin diger tarafta kasenin içine 1 kg tuzu alin

5 içine 1 yumurta aki ve biraz su koyarak elinizle iyice karistirip köpürtün

6 firin tepsisine aldiginiz tavugun alti da dahil olmak kaydi ile hertarafini tuz ile kapatin

7 180 derecelik firinda 1-1,5 saat pisirin sofraya tepsi ile getirip servis sirasinda tuzu kirin

Alıntı Yaparak Cevapla