Konu
:
Tuzda Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Tuzda Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuzda Tavuk
Tuzda Tavuk tarifi - Tuzda Tavuk yapilisi
Malzemeler:
* 1 bütün tavuk
* 1 kg tuz
* 1 yumurta aki
* su
* 1 havuç
* 1 patates
* 1 sogan
* 4 dis sarimsak
* baharat(kekik,biberiye)
HAZIRLANISI:
1
Çok büyük olmayan yaklasik 1,5 kg lik bir tavugun sadece gögüs kafesi kemiklerini çikartin
2
Tavugun içine 1 havuç, 1 sogan ve1 patatesi küp küp dograyarak yerlestirin
3
üzerine çok az tuz ,sarimsak ve baharat(kekik,biberiye, karabiber)ekleyin
4
tavugun karnini igne ve iplik yardimi ile dikin
diger tarafta kasenin içine 1 kg tuzu alin
5
içine 1 yumurta aki ve biraz su koyarak elinizle iyice karistirip köpürtün
6
firin tepsisine aldiginiz tavugun alti da dahil olmak kaydi ile hertarafini tuz ile kapatin
7
180 derecelik firinda 1-1,5 saat pisirin
sofraya tepsi ile getirip servis sirasinda tuzu kirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul