Konu
:
Bezelyeli Tavuk Graten
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Tavuk Graten
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Tavuk Graten
Bezelyeli Tavuk Graten Tarifi - Bezelyeli Tavuk Graten Nasıl Yapılır - Bezelyeli Tavuk Graten Malzemeleri
Bezelyeli Tavuk Graten
2 adet tavuk göğsü
1 su bardağı konserve bezelye
1 adet soğan
5 çorba kaşığı sıvıyağ
Beşamel sos:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
1 su bardağı rende kaşar
Tavuk göğsü kuşbaşı doğranır
Tavaya yağ konur, ısınınca tavuk ve rende soğan atılır
Tavuk suyunu bırakınca konserve bezelye ve tuz eklenir
5 dakika sonra ateşten alınır
Diğer yanda un ve yağ kavrulıur, soğuk süt ve tuz katılır, muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir
Tavuklu karışımın üzerine dökülür, karıştırılır
Yağlanmış bir fırın kabına aktarılır
Üzerine rende kaşar serpilir
190 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul