Yalnız Mesajı Göster

Zencefilli Kestaneli Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Kestaneli Tavuk



Zencefilli Kestaneli Tavuk tarifi - Zencefilli Kestaneli Tavuk yapilisi





Malzemeler:


3 adet tavuk göğsü (uzun şeritler halinde kesilmiş)

2 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kimyon

2 çorba kaşığı zencefil

1 su bardağı un

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavukları kızartmak için 2 kahve fincanı kadar sıvıyağ (ayçiçek kullandım)

Sosu için:


10-15 adet haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestane (ben hazır paketlenmiş olanlardan kullandım, resmini görmek için linke tıklayın)

1 su bardağı su

2 yemek kaşığı toz şeker

1 tutam tuz

1/2 limonun suyu


Yapılışı:


Tavukları ince uzun şeritler halinde kestikten sonra tuz, karabiber, kimyon, zeytinyağı ve zencefili karıştırarak hazırladığınız harca bulayın Her yerinin bununla kaplanması için ellerinizle bir süre ovun

Daha sonra tavukları her yeri kaplanacak şekilde una bulayıp fazla unu silkeleyin

Sıvıyağı derin bir tavada kızdırıp tavukları iyice kızartın Bu işlemden sonra tavada yağ kalmışsa süzün

Başka bir yerde kestaneler, su, toz şeker, tuz ve limon suyunu kaynatın, sıcak haldeyken tavadaki tavuklara ekleyip karıştırarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin

Sıcak servis yapın Öneri isterseniz İç pilavla güzel oluyor


ALINTIDIR

Alıntı Yaparak Cevapla