Konu
:
Zencefilli Kestaneli Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Zencefilli Kestaneli Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zencefilli Kestaneli Tavuk
Zencefilli Kestaneli Tavuk tarifi - Zencefilli Kestaneli Tavuk yapilisi
Malzemeler:
3 adet tavuk göğsü (uzun şeritler halinde kesilmiş)
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı zencefil
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavukları kızartmak için 2 kahve fincanı kadar sıvıyağ (ayçiçek kullandım
)
Sosu için:
10-15 adet haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestane (ben hazır paketlenmiş olanlardan kullandım, resmini görmek için linke tıklayın
)
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1/2 limonun suyu
Yapılışı:
Tavukları ince uzun şeritler halinde kestikten sonra tuz, karabiber, kimyon, zeytinyağı ve zencefili karıştırarak hazırladığınız harca bulayın
Her yerinin bununla kaplanması için ellerinizle bir süre ovun
Daha sonra tavukları her yeri kaplanacak şekilde una bulayıp fazla unu silkeleyin
Sıvıyağı derin bir tavada kızdırıp tavukları iyice kızartın
Bu işlemden sonra tavada yağ kalmışsa süzün
Başka bir yerde kestaneler, su, toz şeker, tuz ve limon suyunu kaynatın, sıcak haldeyken tavadaki tavuklara ekleyip karıştırarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Öneri isterseniz İç pilavla güzel oluyor
ALINTIDIR
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul