Konu
:
Enginarlı Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi
Yalnız Mesajı Göster
Enginarlı Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginarlı Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi
Piliç Yahnisi - Enginarlı Piliç - Enginar Yemekleri - Enginarlı Piliç Tarifi - Kuşkonmazlı Piliç
Malzemeler (6 kişilik):
1 kg
kuşkonmaz
600 gr
beyaz piliç eti
1 adet büyük domates
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
4 adet enginar
4 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Domates, soğan ve sivri biberi piyazlık doğrayın
Bir tavaya iki çorba kaşığı tereyağı koyup, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun
Piliç etini keskin bir bıçakla kuşbaşı şeklinde doğrayın
Kavrulmuş soğana ilave edin
3 dk
sonra biberleri koyun
5 dk
daha kavurup salçayı, domatesleri, sonra da suyu, baharatları ve küçük küçük doğradığınız 4-5 adet kuşkonmazı içine atıp 10 dk
kaynatıp ocaktan alın
Haşlanmış enginarları fırın tepsisine koyup oyuk kısımlarına piliç yahnisinden doldurun
Orta ısıdaki fırında 15 dk
daha pişirin
Bu arada kalan kuşkonmazları soyun, parmak büyüklüğünde kesin
Kalan iki çorba kaşığı tereyağında pişirin
Enginarların yanında servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul