Yalnız Mesajı Göster

Enginarlı Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi



Piliç Yahnisi - Enginarlı Piliç - Enginar Yemekleri - Enginarlı Piliç Tarifi - Kuşkonmazlı PiliçMalzemeler (6 kişilik):


1 kg kuşkonmaz

600 gr beyaz piliç eti

1 adet büyük domates

1 adet soğan

3 adet sivri biber

1 tatlı kaşığı salça

4 adet enginar

4 çorba kaşığı tereyağı


Yapılışı:


Domates, soğan ve sivri biberi piyazlık doğrayın Bir tavaya iki çorba kaşığı tereyağı koyup, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun Piliç etini keskin bir bıçakla kuşbaşı şeklinde doğrayın


Kavrulmuş soğana ilave edin 3 dk sonra biberleri koyun 5 dk daha kavurup salçayı, domatesleri, sonra da suyu, baharatları ve küçük küçük doğradığınız 4-5 adet kuşkonmazı içine atıp 10 dk kaynatıp ocaktan alın Haşlanmış enginarları fırın tepsisine koyup oyuk kısımlarına piliç yahnisinden doldurun


Orta ısıdaki fırında 15 dk daha pişirin Bu arada kalan kuşkonmazları soyun, parmak büyüklüğünde kesin Kalan iki çorba kaşığı tereyağında pişirin Enginarların yanında servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla