Yalnız Mesajı Göster

Şam Fıstıklı Pilav Eşliğinde Kızarmış Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şam Fıstıklı Pilav Eşliğinde Kızarmış Tavuk



tavuk yemekleri - tavuklu yemek tarifleri

Malzemeler-


Hurmalı tavuk -


1 kutu kemiksiz tavuk kalça

1 adet büyük boy soğan

1 yemek kaşığı pekmez

Tavuk kalça sayısı kadar hurma

1 defne yaprağı

Tuz-karabiber

1/2 su bardağı sıcak su


Yapılışı-


Tavuk kalçaların içine çekirdekleri çıkartılıp ortadan ikiye bölünmüş hurmalar yerleştirilerek rula yapılıp kürdanla sabitlenir

Isıtılmış tavada tavukların kızarması sağlanır

Kızaran tavuklara,iri küpler halinde doğranmış soğan eklenerek hafifçe sotelenir ve içine pekmez-defne yaprağı-tuz-karabiber-sıcak su ilave edilerek tavuklar yumuşayana kadar pişirilir

Gerekirse sıcak su ilavesi yapılır

Şam fıstıklı pilav-


1 su bardağı pirinç

1 adet küçğk boy soğan

1 diş sarımsak

1 adet elma

1 çay bardağı file şam fıstık

2 yemek kaşığı zeytinyağ

1 yemek kaşığı tereyağ

Tuz-karabiber

1 1/2 su bardağı sıcak su


Yapılışı-


Tencerede zeytinyağ ve küp küp doğranmış soğan-sarmısak sotelenir

Tereyağ - minik küpler halinde doğranmış elma ve pirinç ilave edilerek kavrulur

Tuz-karabiber ve sıcak su eklenerek pişirilir

Demlenince üzerine şam fıstığı konup karıştırılır

Alıntı Yaparak Cevapla