Konu
:
Şam Fıstıklı Pilav Eşliğinde Kızarmış Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Şam Fıstıklı Pilav Eşliğinde Kızarmış Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şam Fıstıklı Pilav Eşliğinde Kızarmış Tavuk
tavuk yemekleri - tavuklu yemek tarifleri
Malzemeler-
Hurmalı tavuk -
1 kutu kemiksiz tavuk kalça
1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı pekmez
Tavuk kalça sayısı kadar hurma
1 defne yaprağı
Tuz-karabiber
1/2 su bardağı sıcak su
Yapılışı-
Tavuk kalçaların içine çekirdekleri çıkartılıp ortadan ikiye bölünmüş hurmalar yerleştirilerek rula yapılıp kürdanla sabitlenir
Isıtılmış tavada tavukların kızarması sağlanır
Kızaran tavuklara,iri küpler halinde doğranmış soğan eklenerek hafifçe sotelenir ve içine pekmez-defne yaprağı-tuz-karabiber-sıcak su ilave edilerek tavuklar yumuşayana kadar pişirilir
Gerekirse sıcak su ilavesi yapılır
Şam fıstıklı pilav-
1 su bardağı pirinç
1 adet küçğk boy soğan
1 diş sarımsak
1 adet elma
1 çay bardağı file şam fıstık
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz-karabiber
1 1/2 su bardağı sıcak su
Yapılışı-
Tencerede zeytinyağ ve küp küp doğranmış soğan-sarmısak sotelenir
Tereyağ - minik küpler halinde doğranmış elma ve pirinç ilave edilerek kavrulur
Tuz-karabiber ve sıcak su eklenerek pişirilir
Demlenince üzerine şam fıstığı konup karıştırılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul