Yalnız Mesajı Göster

Karnabaharlı İzgara Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnabaharlı İzgara Tavuk



karnabaharlı ızgara tavuk tarifi - karnabaharlı ızgara tavugun yapılışı - karnabaharlı ızgara tavuk nasıl yapılır
malzemeler

Bir baş karnabahar

yaklaşık 300 gr tavuk göğsü

300 gr haşlanmış nohut

yarım kırmızı soğan, piyazlık doğranmış

bir avuç maydanoz

tuz, karabiber

zeytinyağı

yapılışı


1 Karnabaharı dallarına ayırın ve kaynar tuzlu suda 1-2 dakika haşlayın Süzün

2 Tavuk göğüslerini 2 kat halinde enlemesine kesip inceltin Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın

3 Nohut, soğan, maydanoz, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın

4 Tavuk göğüslerini ve karnabaharları (hafif renk alana kadar) ızgarada arkalı önlü pişirin Eğer ızgara imkanınız yoksa, teflon tava da gayet rahat iş görür

5 Karnabaharları nohut salatası ile karıştırın Tabaklara paylaştırdıktan sonra tavuk göğüslerini üzerine yerleştirin


Maydanoz yerine kişniş olabilir Nohut salatasına sevdiğiniz diğer baharatları, örneğin sumak, acı pul biber, kimyon ekleyebilirsiniz Tavuk kısmını atlayıp yalnızca salata olarak servis yapabilirsiniz Tavuk etlerini soya sosu, bal ve acı biberle marine edip buharda pişirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla