Yalnız Mesajı Göster

Piliçli Karnıyarık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliçli Karnıyarık



Piliçli Karnıyarık tarifi - Piliçli Karnıyarıgın yapılışı

Malzemeler

1 adet küçük kuru soğan

3 adet dolmalık biber

3 adet domates

Yarım su bardağı rafine yağ

1 adet piliç

1 tatlı kaşığı tuz

6 adet orta boy patlıcan

100 gr margarin /veya/ (arzu edilirse, sıvı yağ)

50 gr mantar

1 çorba kaşığı un

Yapılışı


Patlıcanları ayıklayıp güzelce yıkayın Sonra, şerit şerit soyup tuzlayın 15 dakika kadar beklettikten sonra, tekrar yıkayın ve kızartın Fırın tepsinizi alın ve patlıcanları karınlarını yarıp bir kaşıkla genişlettikten sonra, üzerine az tuz ve toz şeker gezdirin


Beri yanda, margarini bir tencerede eritip kuru soğanı az çevirin Bu arada, kemikleri çıkarılmış ve kuşbaşı doğranmış piliç etlerini soğan harcına ekleyin 5 dakika kadar karıştırın, sonra tuz, doğranmış bir dolmalık biber ve 50 gr mantarı ilâve edin 1 çorba kaşığı un ile bir su bardağı su koyup 20 dakika kaynatın


Piliçli harcınız hazır olunca, bir kaşık marifetiyle patlıcanların içine doldurun Üzerlerine, dolmalık biber parçaları ve birer dilim domates koyun Ve, fırında 5 dakika daha pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla