06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piliçli Karnıyarık
Piliçli Karnıyarık tarifi - Piliçli Karnıyarıgın yapılışı
Malzemeler
1 adet küçük kuru soğan
3 adet dolmalık biber
3 adet domates
Yarım su bardağı rafine yağ
1 adet piliç
1 tatlı kaşığı tuz
6 adet orta boy patlıcan
100 gr margarin /veya/ (arzu edilirse, sıvı yağ)
50 gr mantar
1 çorba kaşığı un
Yapılışı
Patlıcanları ayıklayıp güzelce yıkayın Sonra, şerit şerit soyup tuzlayın 15 dakika kadar beklettikten sonra, tekrar yıkayın ve kızartın Fırın tepsinizi alın ve patlıcanları karınlarını yarıp bir kaşıkla genişlettikten sonra, üzerine az tuz ve toz şeker gezdirin
Beri yanda, margarini bir tencerede eritip kuru soğanı az çevirin Bu arada, kemikleri çıkarılmış ve kuşbaşı doğranmış piliç etlerini soğan harcına ekleyin 5 dakika kadar karıştırın, sonra tuz, doğranmış bir dolmalık biber ve 50 gr mantarı ilâve edin 1 çorba kaşığı un ile bir su bardağı su koyup 20 dakika kaynatın
Piliçli harcınız hazır olunca, bir kaşık marifetiyle patlıcanların içine doldurun Üzerlerine, dolmalık biber parçaları ve birer dilim domates koyun Ve, fırında 5 dakika daha pişirin
|
|
|