Konu
:
Narlı Hindi Göğsü Rulo Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Narlı Hindi Göğsü Rulo Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Narlı Hindi Göğsü Rulo Tarifi
Malzemeler
1 tablet hazır tavuk suyu
1su bardağı beyaz şarap
3 adet nar
Kuş üzümü
2 dal taze biberiye
80 gr tereyağ
1 kg dövülmüş hindi goğsü
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı
Hindi göğsüne biberiye ve kuş üzümlerini serpeştirin, rulo şeklinde sararak, bir mutfak ipiyle açılmıyacak şeklinde bağlayın
Zeytinyağını ve 30gr tereyağını genişçe bir tavada eritip, hazırladığınız ruloyu yağda pembeleşinceye kadar kızartın ve sonra şarabı ekliyerek kısık ateşte şarap buharlaşıncaya kadar devamlı çevire çevire pişirin Daha sonra 2 adet narın tanelerini bir tülbent içine koyup sıkarak suyunu çıkartın ve bu nar suyunu da ekleyin tuzu ve karabiberide ekliyerek biraz pişirin ateşten indirin Fırın tepsisine dizin 200c lik fırında pişirin Çıkartıktan sonra sıcak kalmasına özen gösterin
Ayrı bir tencerede tavuk suyu tabletini kalan tereyağını ve limon suyunu kısık ateşte çok az su ile karıştırın sos haline getirin rulo halindeki hindi göğsünü halka halka kesin, bir tabağa dizin üzerine sosu gezdirin ve son olarak nar tanelerinle süsleyin
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul