Yalnız Mesajı Göster

Buğdaylı Mercimekli Köy Tavuğu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğdaylı Mercimekli Köy Tavuğu



Buğdaylı Mercimekli Köy Tavuğu Tarifi - Buğdaylı Mercimekli Köy Tavuğu Yapılışı - Tavuk Yemekleri - Tavuk Yemekleri Tarifi

Malzemeler :

1 Köy Tavuğu

2 Su B Haşlanmış Buğday

1 Su B Haşlanmış Yeşil Mercimek

1 Soğan

Tavuk Suyu

Tuz

Karabiber

1 Çorba K Tereyağı

Üzeri İçin:

1 Çorba K Tereyağı

1 Çorba K Domates Salçası

Su

Tuz

Karabiber

Hazırlanışı

Temizlenmiş bütün tavuğu tepsiye koyun ve üzerine fırça yardımıyla mayonez sürün Böylelikle daha iyi kızaracaktır Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının orta katında pişirin Soğanı doğrayın Tencerede tereyağını eritin ve soğanı kavurun Buğdayı ve mercimeği tencereye alın Tavuk suyunu ilave edin


Tuzunu ve karabiberini atarak suyunu çekene dek pişirin Piştikten sonra servis tabağına alın Üzerine de fırından çıkan tavuğu oturtun Sosu için; tereyağını eritin Domates salçasını, suyunu, tuzunu ve biberini koyup kavurun Elde ettiğiniz sosu pilavın üzerinde gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla