Konu
:
Buğdaylı Mercimekli Köy Tavuğu
Yalnız Mesajı Göster
Buğdaylı Mercimekli Köy Tavuğu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buğdaylı Mercimekli Köy Tavuğu
Buğdaylı Mercimekli Köy Tavuğu Tarifi - Buğdaylı Mercimekli Köy Tavuğu Yapılışı - Tavuk Yemekleri - Tavuk Yemekleri Tarifi
Malzemeler :
1 Köy Tavuğu
2 Su B
Haşlanmış Buğday
1 Su B
Haşlanmış Yeşil Mercimek
1 Soğan
Tavuk Suyu
Tuz
Karabiber
1 Çorba K
Tereyağı
Üzeri İçin:
1 Çorba K
Tereyağı
1 Çorba K
Domates Salçası
Su
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Temizlenmiş bütün tavuğu tepsiye koyun ve üzerine fırça yardımıyla mayonez sürün
Böylelikle daha iyi kızaracaktır
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının orta katında pişirin
Soğanı doğrayın
Tencerede tereyağını eritin ve soğanı kavurun
Buğdayı ve mercimeği tencereye alın
Tavuk suyunu ilave edin
Tuzunu ve karabiberini atarak suyunu çekene dek pişirin
Piştikten sonra servis tabağına alın
Üzerine de fırından çıkan tavuğu oturtun
Sosu için; tereyağını eritin
Domates salçasını, suyunu, tuzunu ve biberini koyup kavurun
Elde ettiğiniz sosu pilavın üzerinde gezdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul