Konu
:
Bindallı
Yalnız Mesajı Göster
Bindallı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bindallı
Bindallı yemegi tarifi - Bindallı yemegi nasil yapilir - Bindallı yemegi yapilisi
Açıklama:
4 adet kemer patlıcan
½ tavukgöğsü veya 2 hindi biftek
100 gr mantar
2 şer adet kırmızı ve yeşilbiber
2 adet domates
20–25 ıspanak yaprağı
10–15 adet arpacık soğan
4–5 diş sarımsak
¼ limon suyu
Tuz, karabiber
Patlıcanları ocak ateşinde közleyelim
Közlene patlıcanları sapından tutup, kabuklarını tepeden alta doğru çekerek soyalım
Patlıcanları sudan geçirip limon suyu ilave edilmiş suda 1–2 dakika bekletelim
Patlıcanların suyunu süzerek doğrama tahtasına yatıralım
Patlıcana yelpaze gibi boyuna ince kesikler yapalım
Patlıcanların bütünlüğünü bozmadan servis tabağına alarak, bekletelim
Diğer tarafta Tavuk veya hindi etini kalın dilimler halinde keselim
Tuz, karabiber serpelim
2–3 çorba kaşığı sıvıyağda etleri arkalı önlü kızartalım
Kızaran etleri kuşbaşı doğrayıp bekletelim
Etlerin kızardığı tavaya 2–3 kaşık sıvıyağ daha ekleyelim
Arpacık soğanları ve sarımsakları çevirerek kavuralım
Mantarları boyuna dilimleyip, ekleyelim
Suyunu çekene kadar kavuralım
Biberleri önce kalın şeritler halinde doğrayalım
Sonra şeritleri üçgen dilimler halinde kesip tavaya alalım
2–3 dakika daha kavurduktan sonra ıspanak yapraklarını doğramadan tavaya aktaralım
Domatesleri doğrayıp ekleyelim
Tuz ve karabiberini ayarlayalım
Etleri ilave edip 1–2 dakika daha pişirelim
Servisten önce közlenmiş patlıcanların üzerine bu malzemeyi paylaştırarak servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul