Konu: Bindallı
Yalnız Mesajı Göster

Bindallı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bindallı



Bindallı yemegi tarifi - Bindallı yemegi nasil yapilir - Bindallı yemegi yapilisi

Açıklama:


4 adet kemer patlıcan

½ tavukgöğsü veya 2 hindi biftek

100 gr mantar

2 şer adet kırmızı ve yeşilbiber

2 adet domates

20–25 ıspanak yaprağı

10–15 adet arpacık soğan

4–5 diş sarımsak

¼ limon suyu

Tuz, karabiber


Patlıcanları ocak ateşinde közleyelim Közlene patlıcanları sapından tutup, kabuklarını tepeden alta doğru çekerek soyalım Patlıcanları sudan geçirip limon suyu ilave edilmiş suda 1–2 dakika bekletelim Patlıcanların suyunu süzerek doğrama tahtasına yatıralım Patlıcana yelpaze gibi boyuna ince kesikler yapalım Patlıcanların bütünlüğünü bozmadan servis tabağına alarak, bekletelim


Diğer tarafta Tavuk veya hindi etini kalın dilimler halinde keselim Tuz, karabiber serpelim 2–3 çorba kaşığı sıvıyağda etleri arkalı önlü kızartalım

Kızaran etleri kuşbaşı doğrayıp bekletelim Etlerin kızardığı tavaya 2–3 kaşık sıvıyağ daha ekleyelim

Arpacık soğanları ve sarımsakları çevirerek kavuralım


Mantarları boyuna dilimleyip, ekleyelim Suyunu çekene kadar kavuralım Biberleri önce kalın şeritler halinde doğrayalım Sonra şeritleri üçgen dilimler halinde kesip tavaya alalım2–3 dakika daha kavurduktan sonra ıspanak yapraklarını doğramadan tavaya aktaralım


Domatesleri doğrayıp ekleyelim Tuz ve karabiberini ayarlayalım Etleri ilave edip 1–2 dakika daha pişirelim Servisten önce közlenmiş patlıcanların üzerine bu malzemeyi paylaştırarak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla