Konu
:
Mantarlı Tavuklu İspanak
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Tavuklu İspanak
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Tavuklu İspanak
Güveçte Mantarlı Tavuklu Ispanak - Güveçte Mantarlı Tavuklu Ispanak Tarifi
Malzemeler:
* 12 geniş ıspanak yaprağı
* 1 havuç, soyulmuş ve jülyen doğranmış
* 2 tavuk göğsü, derisiz, dövülmüş ve ikiye bölünmüş
* Tuz ve taze çekilmiş biber
* 300 gr mantar, limonlu suda yumuşayana kadar haşlanmış, dilimlenmiş
* Çok az zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı köri
* 1 diş sarmısak
yapılışı: Küçük bir sos tenceresine bir miktar su koyup kaynatın
Önce ıspanak yapraklarını atıp 5 saniye bekletin ve çıkarın
Ardından havuçları koyun ve 2 dakika kaynatın
En son mantarları haşlayabilirsiniz
İsterseniz tavuğu kendiniz evde de bir et dövücüsüyle 1/2 cm kalınlığında oluncaya kadar dövebilirsiniz, ben kasaptan alırken dövdürdüm
Dövülmüş tavukları tuz ve biberle iyice ovun
Düz bir yere yayın kenarlardaki fazla kısımları keserek düzeltin
Sıvıyağ dövülmüş sarmısak ve köri ile hazırdığınız sosu sürün
Sonra 3 tane ıspanak yaprağını tavuğun üzerine eti tamamen kaplayacak şekilde yayarak yerleştirin
Mantar dilimlerini dizin, üstüne jülyen havuçları yerleştirin ve en kısa kenardan başlayarak sıkıca rulo yapın
Kalın bir iple ruloyu 5 cm aralıkla bağlayın
Kalan malzemeyi de aynı şekilde uygulayın 4 adet tavuk paupiette elde edeceksiniz
Üzerlerine kalan sostan sürün
Yağlanmış fırın tepsisine dizip 200 derece fırında 30 dakika pişirin
dilimleyip sıcak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul