Konu
:
Ballı Hardallı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Hardallı Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Hardallı Tavuk
Ballı Hardallı Tavuk - Ballı Hardallı Tavuk Tarifi - Ballı Hardallı Tavuk Nasıl Hazırlanır - Ballı Hardallı Tavuk Mezemeleri
Tarif Ayrıntıları
Türü : Tavuk
Pişirme Süresi : 35-40 dk
Pişirme Şekli : Fırın
Zorluk : Kolay
Kişi Sayısı : 4-6
Tarif Malzemeleri
bir paket (15-20 adet) küçük boy tavuk butu
1 çay bardağı bal
1 tatlı kaşığı hardal
yarım çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 paket Knorr Fırında Tavuk Çeşnisi ?Dağ Kekikli
Tarifin Hazırlanışı
Fırın poşetinin içine küçük boy tavuk butlarını yerleştirelim
Knorr fırında tavuk çeşnisi dağ kekikli ve susamlı çeşniyi poşetin içine boşaltalım
Yaklaşık 45-50 dk kadar tavuklarımızı fırında pişirelim
Tavuklar pişerken, küçük bir kapta balı, hardalı, şekeri karıştıralım
Dilerseniz bir yandan pirinç pilavı pişirebilir, brokoli haşlayabilirsiniz
Ya da patates püresi ile servis yapabilirsiniz
Tavukları süslemesi size kaldığı için, pilav ve haşlanmış brokoli tarifi vermiyorum Tavuklar pişince suyunu iyice süzdükten sonra tabağa alalım
üzerine ballı hardallı sosu dökelim
Bu sosu kararında dökelim, çok fazla dökmeyelim
en son da nar ekşisini ekleyelim
Pilav, brokoli ya da arzunuza göre diğer yan ürünlerle sıcak servis yapalım
Afiyet olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul