Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Kalamar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Kalamar



Tavuk Kalamar Tarifi - Tavuk Kalamarın Yapılışı
malzemeler


1 kg Tavuk Göğsü, uzun parmak şeklinde kesilmiş

1 ÇK Yoğurt

1 ÇK Salça

1 yumurta

Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber

Un / galeta unu


yapılışı


1 un dışındaki malzemelerin hepsini bulamaç yapalım

2 Tavuklarla karıştırıp dinlenmeye bırakalım, buzdolabında 2 saat kadar kalırsa iyi olur, vaktiniz yoksa hemen de yapabilirsiniz

3 Tavukları dolaptan çıkarıp, bir tepsiye döktüğünüz un /galeta ununa, tavukları azar azar alıp bulayın, fazla unları silkeleyin

4 Kızgın yağda kızartın

Alıntı Yaparak Cevapla