Yalnız Mesajı Göster

Mercimek Püreli Keklik

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimek Püreli Keklik



Mercimek Püreli Keklik Tarifi - Mercimek Püreli Keklik Yapılışı - Mercimek Püreli Keklik Nasıl Yapılır - Mercimek Püreli Keklik Malzemeleri

Bir mercimek püresi hazırlayınız İki kekliği yolunuz, içlerini boşaltınız, çok iyi temizleyiniz, biraz tuz ve baharat ekiniz Bir butun incik kemiğini diğer butun sinirine saplayarak bir şekil verip 1 kaşık tereyağla tencereye koyunuz, üzerine 1 soğan çentiniz İçine doğranmış 1 havuç, tuz, biber, 1 bardak etsuyu koyunuz, kapağı kapalı olarak hafif ateşte pişmeye bırakınız Pişince indiriniz, keklikleri çıkarıp, sıcak tutunuz Kalan suyu süzünüz, mercimek püresine karıştırınız, tabağa düşeyiniz, keklikleri üstüne koyunuz


Not: Bütün avların püreli kızartmaları bu tarzda yapılır Bazı avlar 2 ya da 4 parçaya ayırarak kızartılır

Alıntı Yaparak Cevapla