Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Piliç Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Piliç Sarması



Malzemeler


2 Adet piliç göğsü

1 Adet soğan

250 gr ıspanak

1 Adet havuç (haşlanmış)

1 Çorba kaşığı margarin

3-4 Çorba kaşığı un

3-4 Çorba kaşığı galeta unu

1 Adet yumurta

1 Su bardağı sıvıyağ




Hazırlanışı


Ispanakları ayıklayıp, bol suda yıkayarak küçük küçük doğrayın

Soğanı margarinle pembeleştirin ve içine ıspanakları ilave edip kavurun

Tuz ve karabiber ekleyip, ateşten alın

Piliç göğsünü iyice döverek, inceltin

Tuz ve karabiber serpin

Dövülmüş etlerin üzerine ıspananaklı harcı yayın

Ortasına yarıdan kestiğiniz haşlanmış havucu yerleştirin

Piliç göğsünü rulo yaparak sarın

Kürdanla iki ucunu birleştirin

Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa bulayıp çıkartın

Sıvıyağda arkalı önlü kızartarak servis yap Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla