Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli Tavuk Güveci

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Tavuk Güveci



Bezelyeli Tavuk Güveci Tarifi - Bezelyeli Tavuk Güvecinin Yapılışı - Tavuk yemekleri

Malzemeler:

4 adet dövülmüs tavuk gögsü,

1 su bardagi iç bezelye,

2 adet havuç,

2 adet kirmizi sogan,

1 kahve fincani pirinç,

4 yemek kasigi sivi yag,

Karabiber, tuzot (1 yemek kasigi),

Kekik

Yapılışı:


Dövülmüs tavuk etlerine tuz ve karabiber serpin

Yaglanmis küçük firin güveçlerine yerlestirin

Sogani piyazlik dograyip sivi yagda kavurun

Küp seklinde dogranmis havuç ve bezelyeleri katin

Biraz kavrulunca pirinci ekleyin

1 kahve fincani su ekleyip sebzeler yumusayincaya kadar pisirin

Karabiber, tuzot, kekik ekleyip ocaktan alin

Tavuk güveçlerinin içlerine paylastirin

180 derece isitilmis firinda 20 dakika pisirin

Sicak servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla