Yalnız Mesajı Göster

Fırında Tavuklu Barbunya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Tavuklu Barbunya



Fırında Tavuklu Barbunya Tarifi - Fırında Tavuklu Barbunyanın yapılışı

Malzemeler,

* Yarım kilo barbunya

* 2 adet orta boy kuru soğan

* 3 yemek kaşığı zeytinyağı

* 100 gram ince dilimlenmiş sucul

* 6 adet tavuk baget

* 6 dilim pastırma

* 2 adet domates

* 2 adet sivri biber

* 4 dilim tost ekmeği

* 1,5 su bardağı su

* Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı,


1 Barbunyayı bol suda 35 dakika haşlayıp süzün

2 Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın

3 Orta büyüklükte tencereye sıvıyağı alıp kızdırın

4 Soğanları ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun

5 Tavuk bagetleri ekleyin ve dışları renk alıncaya kadar kavurmaya devam edin

6 Sucuğu ve pastırma dilimlerini üçe kesin ve ekleyin, kısa bir süre daha çevirin

7 Yeşil biberleri ve domatesleri küp küp doğrayın

8 Yemeğe ekleyin ve 2-3 dakika daha soteleyin

9 Suyunu koyun ve bir taşım kaynatarak barbunyaları ekleyin

10 Tuzunu ilave ederek lezzetlendirin

11 Yemeği 15 dakika kısık ateşte kaynatın

12 Ocaktan indirdikten sonra yemeği bir fırın kabına alın

13 Tost ekmeği dilimlerini blenderdan geçirerek çok ufak kırıntılar haline getirin

14 Bu kırıntıları yemeğin üzerine serpiştirin

15 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin

16 Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla