Yalnız Mesajı Göster

Garnili Tavuk Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Garnili Tavuk Dolması




içindekiler

  • 1 adet tavuk
  • 16 adet küçük taze patates (eğer küçük patates bulamazsanız büyük pateslerin kabuklarını soyun, 4'e bölün ve öyle haşlayın)
  • 4 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy pancar
  • 1 cup bayat ekmek içi
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 tatlı kaşığı kuru biberiye
  • sıvı yağ
  • tuz, karabiber
  • 1/2 cup su

hazırlanışı

  • Tavuğun içini dışını iyice yıkayın ve kurulayıp bir fırın tepsisine yerleştirin
  • Sıvı yağla, tavuğun her yerini yağlayıp, üzerine karabiber ve tuz serpiştirin
  • Soğanları, iki yemek kaşığı sıvı yağda kavurun Ekmek içini ufalayın ve soğanlarla beraber biraz karıştırın
  • Kekiği, biberiyeyi ve arzu ettiğiniz miktarda tuzla karabiberi ekleyin
  • Yarım cup suyu üzerine dökün Püre gibi olunca ocağın altını kapatın
  • Bu karışımı, tavuğun içine bir kaşık yardımıyla doldurun
  • Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin
  • Bu sırada taze patatesleri ve kabukları soyulmuş, doğranmış havuçları kaynar su dolu bir tencerenin içinde 20 dakika haşlayın ve süzdürün
  • Pancarı ayrı bir tencerenin içinde 20 dakika haşlayın ve akan suyun altında kabuklarını soyup, bir kaç parçaya kesin
  • Patetesi, havucu ve pancarı bir miktar yağla karıştırıp, baharatlarla tatlandırın
  • 1 saatin sonunda tavuğu fırından çıkarın ve sebzeleri tavuğun çevresine dökün Hepsini tekrar fırına koyun ve 30 dakika daha pişirin
  • Tavuğu fırından çıkarın, üzerine aluminyum folyo kaplayarak 15 dakika kadar dinlendirin Daha sonra garni ve sosuyla beraber servis yapın
Sos İçin :
  • Tavuğu ve sebzeleri tepsiden çıkartın
  • Fırın kabındaki sosu orta ateşte hafifçe kaynatın
  • İçine bir tatlı kaşığı kadar un ekleyip kavurun
  • Bir miktar sıcak su ekleyerek koyuluğunu inceltin
  • Tavukla beraber servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla