Konu
:
Terbiyeli Tavuk Kapama
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli Tavuk Kapama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli Tavuk Kapama
Tavuk Kapama Nasıl Yapılır - Terbiyeli Tavuk
Malzemeler
1 kg tavuk bonfile
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı konserve bezelye
1 adet kuru soğan
2 adet dolma biberi
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiye için:
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı su
Yapılışı
Tencereye yağ konur, ısınınca iri doğranmış tavuk ve ince kıyılmış soğan atılır
Tavuk beyazlaşmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış havuç ve biber eklenir
10 dakika sonra kuşbaşı doğranmış patates ve bezelye eklenir
Tuz eklenir, kapak kapatılır
10 dakika daha kısık ateşte pişirilir
Bu arada terbiye malzemesi karıştırılır
Yemeğin üzerine akıtılır
5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alınır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul