Konu
:
Rahiyalı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Rahiyalı Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rahiyalı Tavuk
Italyan Usulü Tavuk Yemeği - Tavuk Filetosu - Sebzeli Tavuk - Zencefilli Tavuk - Soslu Tavuk
MALZEMELER
Tavuk fleto:900gr
Zetin yağı:25gr
Soğan:1ad(ince doğranmış)
Toz zencefil:10gr
Sarımsak:3diş(dövülmüş)
Un:15gr
Domates:2ad(küp doğramış)
Tane karabiber:8-10
Karanfil:6diş
Tarçın:1çubuk
Patates:2ad(kabuklu)
Havuç:3ad(küp doğranmış)
YAPILIŞ TARİFİ
Tavuklarımızı kuş başı doğrayalım
Orta boy tencerede yağı kızdıralım
Soğan,sarımsak,zencefii ekliyerek 3dakika soteleyin
Unu ekleyin topaklaşmaması için karıştırın
Domatesleri ekleyin 2dak soteleyin
Küçük bir tülbent keseye karabiber,karanfil,tarçını koyun kesenin ağzını
bağlayın
Bu keseyi,tavuk bir miktar su ekleyip Worcestershire sosu ile soğanların
üzerine ekleyin
Karıştırarak 20 dakika pişirin
Patates,havuç,ve bezelyeyi ilave edin 30-35 dakika üzeri kapalı bir şekilde
kısık ateşte pişirin
Tülbent keseyi çıkartın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul