Konu
:
Tavuklu Saksı Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Saksı Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Saksı Kebabı
Tavuklu Saksı Kebabı Tarifi - Tavuklu Saksı Kebabı Yapılışı - Tavuklu Saksı Kebabı Malzelmeleri
Malzemeler :
3 Bostan Patlıcan
1 Tavuk Göğsü
3 Domates
5 Biber
1 Çorba K
Domates Salçası
1 Soğan
Tane Karabiber
Sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı
Patlıcanların iki ucundan kesin
Ardından ikiye bölün
Toplamda 6 tane patlıcan olacak
Kabuklarını soyun
İçlerini alt kısımlarını delmeden boşaltın
Sıvıyağda yarı kıvamda kızartın
Tavuk göğsünü küçük küp küp doğrayın
Tencereye sıvıyağ dökün ve tavuğu ilave edip soteleyin
Biberleri ayıklayın ve domateslerle biberleri küçük küçük doğrayın
Tavuğun üzerine ekleyin
Tane karabiberini ve tuzunu atın
Dilerseniz taze baharatlar da koyabilirsiniz
Az su koyarak pişirin
Altını kapattıktan sonra kızaran patlıcanların içlerini doldurun
Bir domatesi dilimleyin ve üzerlerine kapak yapın
Bir tane yeşil biberi de halka gibi doğrayarak üstlerine yerleştirin
Patlıcanları fırın kabına alın
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul