Konu
:
Patlıcan Kubbeli Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Kubbeli Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Kubbeli Tavuk
Patlıcan Kubbeli Tavuk Tarifi - Patlıcan Kubbeli Tavuk Yapılışı - Patlıcan Kubbeli Tavuk Nasıl Yapılır - Patlıcan Kubbeli Tavuk Malzemeleri
Malzemeler :
4 Patlıcan
400 Gr
Tavuk But
2 Köy Biberi
2 Domates
2 Sarımsak
Sıvıyağ
Tane Karabiber
Su
Pilavı İçin:
3 Su B
Pirinç
2 Çorba K
Tereyağı
1 Su B
Etsuyu
Sıvıyağ
Tuz
Su
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyup uzun bir şekilde doğruyoruz
Fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerine sıvıyağ ve tuz döküyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz
Pilavı için, pirinçleri yıkayıp süzüyoruz
Pilav tenceresine tereyağı ve sıvıyağı karıştırıp eritiyoruz
Yıkanmış pirinçleri koyup yağ ile birlikte kavuruyoruz
Pirinçler kavrulduktan sonra et suyu ve üzerini biraz geçecek kadar su koyuyoruz
Tuzunu ekleyip suyunu çekene kadar önce orta ateşte sonra kısık ateşte pişiriyoruz
Tavuğu kemiklerinden ayırıp kuş başı şeklinde dorğuyoruz
Kuş başı doğranmış tavukları sıvıyağ ile soteliyoruz
Biber ve domatesleri küp küp doğrayıp tavuğa ekliyoruz
Rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharatını katıp sotelemeye devam ediyoruz
Pişen patlıcanları derin bir kabın içerisinde dizip pişen pilavı içine döküyoruz
İyice bastırıp düz bir tabağa ters çevirip koyuyoruz
Üzerine sotelenmiş tavukları koyup servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul