Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Kubbeli Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kubbeli Tavuk



Patlıcan Kubbeli Tavuk Tarifi - Patlıcan Kubbeli Tavuk Yapılışı - Patlıcan Kubbeli Tavuk Nasıl Yapılır - Patlıcan Kubbeli Tavuk Malzemeleri

Malzemeler :


4 Patlıcan

400 Gr Tavuk But

2 Köy Biberi

2 Domates

2 Sarımsak

Sıvıyağ

Tane Karabiber

Su

Pilavı İçin:

3 Su B Pirinç

2 Çorba K Tereyağı

1 Su B Etsuyu

Sıvıyağ

Tuz

Su


Hazırlanışı


Patlıcanları alacalı soyup uzun bir şekilde doğruyoruz Fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerine sıvıyağ ve tuz döküyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz Pilavı için, pirinçleri yıkayıp süzüyoruz


Pilav tenceresine tereyağı ve sıvıyağı karıştırıp eritiyoruz Yıkanmış pirinçleri koyup yağ ile birlikte kavuruyoruz Pirinçler kavrulduktan sonra et suyu ve üzerini biraz geçecek kadar su koyuyoruz


Tuzunu ekleyip suyunu çekene kadar önce orta ateşte sonra kısık ateşte pişiriyoruz Tavuğu kemiklerinden ayırıp kuş başı şeklinde dorğuyoruz Kuş başı doğranmış tavukları sıvıyağ ile soteliyoruz


Biber ve domatesleri küp küp doğrayıp tavuğa ekliyoruz Rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharatını katıp sotelemeye devam ediyoruz Pişen patlıcanları derin bir kabın içerisinde dizip pişen pilavı içine döküyoruz İyice bastırıp düz bir tabağa ters çevirip koyuyoruz Üzerine sotelenmiş tavukları koyup servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla