Konu
:
İç Pilavlı Hindi
Yalnız Mesajı Göster
İç Pilavlı Hindi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İç Pilavlı Hindi
İç Pilavlı Hindi tarifi - İç Pilavlı Hindi yapilisi - İç Pilavlı Hindi naisl yapilir - İç Pilavlı Hindi yapilisi
Yılbaşı için iç pilavlı hindinin hazırlanışı;
Öncelikle hindiyi sığacağı kadar bir tencereye koyup üzerini kapatacak şekilde su ekliyoruz
Üzerine biraz tuz atıp yumuşayana kadar 1-2 saat kaynatıyoruz
Yumuşadıktan sonra hindiyi borcama suyunu da ayrı bir kaba ayırıyoruz
Ayırdığımız su ile iç pilav yapacağız (1 su bardağını sos için ayırın)
İç pilavı Tavuklu Pilav tarifindeki gibi yapabilirsiniz
Yani bildiğimiz pilav olacak
Pilavı hazırladıktan tencereden almadan içine aşağıdaki malzemelerden istediğinizi koyabilirsiniz
Ceviz (biraz ezilecek)
Fındık (biraz ezilecek)
Kuş üzümü
Kestane (önceden haşlanıp küçük parçalara ayrılmış
Pilav olduktan sonra yukarıdaki malzemelerden sevdiklerinizi tencerede pilavla birlikte karıştırarak ekleyebilirsiniz
Ardından hazırladığımız iç pilavı haşlanmış hindinin içine dolduracağız
Sos Malzemeleri;
Yarım su bardağı limon suyu (isteyen limon suyu yerine şarap kullanabilir)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindinin haşlandığı su
Tuz
Sarımsak
Kekik ya da biberiye
Yukarıdaki malzemeleri karıştırıp sos hazırlayacağız
Hazırladığımız sosu fırın tepsisine koyduğumuz hindinin üzerine döküp fırında 30-50 dakika arası kızarana kadar pişireceğiz
Yukarıda malzemeler arasında şarap da olması lütfen tepkilere yol açmasın
Belki şarap da kullanmak isteyen olabilir diye yazdım
Şarap kullanmak istemeyenler için limon suyu yeterli olacaktır
Bu ince noktayı da belirtmek istedim
Pamuk Hanım’a bu nefis tarifi için teşekkür ediyorum
Şimdiden hepinizin yeni yılı kutlu olsun
İnşallah dilediğiniz gibi bir yıl geçirirsiniz
Afiyet olsun
ALINTIDIR
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul