Konu
:
Kestaneli Fırında Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Fırında Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Fırında Tavuk
Kestaneli Fırında Tavuk Tarifi - Kestaneli Fırında Tavuk Yapılışı - Kestaneli Fırında Tavuk Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kestaneli Fırında Tavuk
Malzemeler:
1 Köy Tavuğu
1 Orba K
Yoğurt
1 Çorba K
Domates Salçası
Tuz
Pilavı İçin:
3 Su B
Pirinç
1 Su B
Bezelye
2 Çorba K
Tereyağı
1 Çay B
Kuş Üzümü
1 Tutam Dereotu
1 Kase Çeri Domates
Yarım Kg Kestane
Tavuk Suyu
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Tavuğu geniş bir tencerenin içine alıp üzerini geçecek kadar sıcak su koyuyoruz
Tane karabiber, defne yaprağı, doğranmış havuç ve soğan katıp haşlıyoruz
Haşlandıktan sonra suyunu süzdürüp tavuk suyu olarak kullanıyoruz
Sosu için, yoğurt, domates salçası, sıvıyağ ve tuzu kaseye koyup karıştırıyoruz
Haşlanmış tavuğu bütün olarak fırın tepsisine alıyoruz
Tuz ve karabiber serpiyoruz
Salçalı sosundan üzerine sürüyoruz
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
Kestanelerin üzerilerine çizikler atıp fırın tepsisine koyuyoruz
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz
Fırından çıkıp soğuduktan sonra kabuklarını soyuyoruz
Pilavı için, tereyağını pilav tenceresine koyup eritiyoruz
Yıkanmış pirinci ekleyip kavuruyoruz
Kuş üzümü ve bezelyeyi katıyoruz
Biraz daha karıştırıp üzerini geçecek kadar sıcak su ve tavuk suyu koyuyoruz
Kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Kızaran tavuğu servis tabağının ortasına koyuyoruz
Pişen pilava ince doğranmış dereotu ve kırılmış tane karabiber katıp karıştırıyoruz
Tavuğun etrafına pilavı koyuyoruz
Pilavın üzerini kestane ve çeri domatesle süsleyip servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul