Konu
:
Milföyde Mantarlı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Milföyde Mantarlı Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföyde Mantarlı Tavuk
Malzemeler
:
500 gr kemiksiz tavuk eti (tercihen kalça)
1 kase doğranmış kültür mantarı
1 adet domates
tuz,karabiber, kırmızı biber
2 diş sarımsak
6 adet milföy hamuru
Üzerine sürmek için yumurta sarısı
Hazırlanışı
:
Tavuk etini iri parçalar halinde doğrayıp teflon tavaya alalım
Üzerine doğranmış mantarları ekleyerek suyunu salmasını bekleyelim
Tavuk ve mantarlar kendi sularında pişeceği için yağ eklemeye gerek yoktur
Tahta bir kaşık ile karıştırıp bütün tavukların rengi değişinceye kadar soteleyelim
Üzerine kabuğu soyulmuş ve küp küp kesilmiş domatesi ekleyelim
Tuz ve baharatlarla birlikte ortadan kestiğimiz sarımsakları da ilave ettikten sonra ocağı kapatalım
Diğer taraftan milföy hamurlarını dolaptan çıkarıp çözülmelerini bekleyelim
Oklava ile hamurları biraz inceltelim
Bu arada biraz soğumuş olan iç malzememizden birkaç kaşık alıp milföyün ortasına yerleştirelim
Hamuru istediğimiz şekilde kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim
Üzerine yumurta sarısı sürerek hamurların üzeri kızarıncaya kadar 180 derece fırında pişirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul