Konu
:
Yörük Küladı
Yalnız Mesajı Göster
Yörük Küladı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yörük Küladı
Yörük Küladı Tarifi - Yörük Küladı Nasıl Yapılır - Yörük Küladı Malzemeleri
Yörük Küladı
Malzemeler
100 gram tavuk göğsü
100 gram kuzu eti
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş kıyılmış sarımsak
4 adet mantar
2 kök roka
1 çay kaşığı balzamik sirke
1 çay kaşığı soya sosu
Yapılışı
Domatesleri ve biberleri ikiye bölüp közleyin
Daha sonra kabuklarını soyup kenara alın
Tavuk ve kuzu etlerini kuşbaşından biraz daha iri doğrayıp ızgarada pişirin
Daha sonra her parçayı ikiye bölüp bir tavaya alın
Üzerine zeytinyağı ve sarımsak ekleyip 1-2 dakika kavurun
Doğranmış mantarı ilave edip 5 dakika daha pişirin
Domates ve biberi yeniden ikiye bölüp tavaya ekleyin
İri doğranmış roka, balzamik sirke ve soya sosunu ilave edin
Tuzunu ayarlayın
Rokanın rengi dönene kadar pişirip ocaktan alın
Etli pilavla birlikte servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul