Yalnız Mesajı Göster

Yörük Küladı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yörük Küladı



Yörük Küladı Tarifi - Yörük Küladı Nasıl Yapılır - Yörük Küladı Malzemeleri



Yörük Küladı



Malzemeler


100 gram tavuk göğsü

100 gram kuzu eti

2 adet sivri biber

2 adet domates

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 diş kıyılmış sarımsak

4 adet mantar

2 kök roka

1 çay kaşığı balzamik sirke

1 çay kaşığı soya sosu


Yapılışı


Domatesleri ve biberleri ikiye bölüp közleyin Daha sonra kabuklarını soyup kenara alın Tavuk ve kuzu etlerini kuşbaşından biraz daha iri doğrayıp ızgarada pişirin Daha sonra her parçayı ikiye bölüp bir tavaya alın Üzerine zeytinyağı ve sarımsak ekleyip 1-2 dakika kavurun Doğranmış mantarı ilave edip 5 dakika daha pişirin Domates ve biberi yeniden ikiye bölüp tavaya ekleyin İri doğranmış roka, balzamik sirke ve soya sosunu ilave edin Tuzunu ayarlayın Rokanın rengi dönene kadar pişirip ocaktan alın Etli pilavla birlikte servis yapın Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla