Yalnız Mesajı Göster

Keşkek - Tavuklu - Mutfağımdan

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkek - Tavuklu - Mutfağımdan



keskek - keskek tarifi - yemek tariferi - etli yemekler - etli yemek tarifleri




Malzemeler:


1 bardak bugday

2 tavuk budu

tuz

karabiber



Terbiyesi icin:


Tereyagi

kirmizi pul biber



Düdüklünün icine bugday ve budlari yerlestirdim, 6 bardak civarinda su ilave ettim 30-45 dakika orta ateste pisirdim Budlari tencereden cikartip kemiklerinden ayirip tekrar tencereye koydum Tuz ve karabiber ekleyerek karistirdim Eger kuru olduysa biraz sicak su ilave ederek kisik ateste biraz demlenebilir Bende suyu az geldi ve su ekledim

Pürede yapiliyor fakat ben biraz daha taneli olmasini istedigim icin bu sekil tercih ettim Servis tabagima aldim ve erittigim yag ve biberi üzerinde gezdirdim



Keskek'i ilk sevgili Mollycan arkadasimda tattim ve begendim Tekrar ellerine saglik arkadasim

Ilk kes denedim ve fena olmadi, yenilecek bir sekilde lezzeti yerinde oldu

Yani basarili oldum

Alıntı Yaparak Cevapla