Konu
:
Fransa Usulü Keklik Kızartması
Yalnız Mesajı Göster
Fransa Usulü Keklik Kızartması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fransa Usulü Keklik Kızartması
Fransa Usulü Keklik Kızartması Tarifi - Fransa Usulü Keklik Kızartması Yapılışı - Fransa Usulü Keklik Kızartması Nasıl Yapılır - Fransa Usulü Keklik Kızartması Malzemeleri
5 Adet keklik
1 Havuç
100 gr
sade yağ
1 defne yaprağı
1 Baş soğan
1 Kahve kaşığı tane karabiber
Kekliklerin tüylerini kuru olarak yolunuz ateş üzerinde ütüleyiniz ve içlerini temizleyiniz
Ayak uçlarını kesiniz, yıkayınız
Sicimle düzgün ayaklarından bağlayınız
Tuz serpiniz 100 gram sade yağıyla bir tencereye koyunuz
4 parçaya bölünmüş soğan ve doğranmış havuç, defne yaprağı, tane karabiber ilâve ediniz, orta ısıda pembe renkte kızartınız
Sebzeleride ilâve ediniz böylece biraz öldürünüz
1,5 litre sıcak su ilâve ediniz yavaşça kaynatınız, pişiriniz
Suyunu çekince bir kaba alınız
Tencerede kalan soğan ve sebzelere 1/2 çorba kaşığı un ilâve ediniz 5 dakika kavurunuz
1/2 litre su ilâve ediniz, kaynatınız biraz koyu kıvama gelince süzgeçten geçiriniz
Kekliklerin adedi kadar 2 santim kalınlığında bayat ekmekleri dilimlere kesiniz, dik dörtgen biçiminde servis tabağına yerleştiriniz
Kekliklerin tabakta düzgün durmaları için ekmeklerin ortalarını hafif çukurlaştırınız ve yağda kızartınız
Tabağa düzgün biçimde diziniz
Arzu ettiğiniz garnitürle servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul