Konu
:
İç Pilavlı Ve Garnitürlü Hindi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İç Pilavlı Ve Garnitürlü Hindi Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İç Pilavlı Ve Garnitürlü Hindi Tarifi
Yılbaşı hindisi tarifi - iç pilavlı hindi tarifi - garnitürlü hindi - Yılbaşına deişik hindi tarifi
İç Pilavlı ve Garnitürlü Hindi Tarifi
Malzeme
10 Kg
Hindi
100 Gr
Ayçiçek Yağı
10 Gr
Toz Kırmızıbiber
10 Gr
Biberiye
10 Gr
Tuz
10 Gr
Karabiber
10 Gr
Limon Suyu
1 Kg
Pirinç
100 Gr
Dolmalık Fıstık
200 Gr
Soğan
100 Gr
Kuş Üzümü
20 Gr
Nane
20 Gr
Tarçın
20 Gr
Yenibahar
1
5 Lt
Tavuk Suyu
50 Gr
Tereyağı
1 Kg
Brokoli
1 Kg
Brüksel Lahanası
1 Kg
Kestane
Yapılışı:
İlk iş olarak hindimize sürmek üzere marine sosu hazırlayalım
Bunun için ayçiçek yağını, kırmızıbiberi, biberiyeyi, tuzu, karabiberi ve limon suyunu iyice birbirine karıştıralım
Bu sosu hindinin üzerine sürelim
Hindiyi genişçe bir tepsiye koyalım ve 150 derece ısıtılmış bir fırında 2 buçuk saat pişirelim
Bu arada iç pilavı hazırlayalım
Bunun için büyük bir tencere seçelim ve içine 50 gr tereyağı koyalım
Dolmalık fıstığı tencereye alıp altın rengi olana kadar yağda kavuralım
Soğanları ince ince doğrayalım ve fıstıklara ilave edip kavurmaya devam edelim
İyice yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de katalım ve biraz daha kavuralım
Kuş üzümünü, 20 gr
naneyi, karabiberi, 30 gr
tuzu, tarçını ve yenibaharı ekleyelim
Son olarak tavuk suyunu katalım
Pirinçler suyu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakalım
Sıra geldi iç pilavlı hindimizi garnitürle zenginleştirmeye
Brüksel lahanasını ve brokoliyi yıkadıktan sonra bol suda haşlayalım
Geniş bir tava seçelim
50 gr
Tereyağını eritelim
Haşlanmış sebzeleri tavaya alalım ve soteleyelim
İçine 30 gr
tuz ve 20 gr
karabiber ekleyerek tatlandıralım
Öte yandan kestaneleri çizerek 50 gr tereyağında kızartalım
Kabuklarını soyalım
Hindiyi ve iç pilavı, garnitürlerle servis edelim
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul