Yalnız Mesajı Göster

İç Pilavlı Ve Garnitürlü Hindi Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Pilavlı Ve Garnitürlü Hindi Tarifi



Yılbaşı hindisi tarifi - iç pilavlı hindi tarifi - garnitürlü hindi - Yılbaşına deişik hindi tarifi

İç Pilavlı ve Garnitürlü Hindi Tarifi


Malzeme
  • 10 Kg Hindi
  • 100 Gr Ayçiçek Yağı
  • 10 Gr Toz Kırmızıbiber
  • 10 Gr Biberiye
  • 10 Gr Tuz
  • 10 Gr Karabiber
  • 10 Gr Limon Suyu
  • 1 Kg Pirinç
  • 100 Gr Dolmalık Fıstık
  • 200 Gr Soğan
  • 100 Gr Kuş Üzümü
  • 20 Gr Nane
  • 20 Gr Tarçın
  • 20 Gr Yenibahar
  • 15 Lt Tavuk Suyu
  • 50 Gr Tereyağı
  • 1 Kg Brokoli
  • 1 Kg Brüksel Lahanası
  • 1 Kg Kestane



Yapılışı:

İlk iş olarak hindimize sürmek üzere marine sosu hazırlayalım Bunun için ayçiçek yağını, kırmızıbiberi, biberiyeyi, tuzu, karabiberi ve limon suyunu iyice birbirine karıştıralım Bu sosu hindinin üzerine sürelim Hindiyi genişçe bir tepsiye koyalım ve 150 derece ısıtılmış bir fırında 2 buçuk saat pişirelim

Bu arada iç pilavı hazırlayalım Bunun için büyük bir tencere seçelim ve içine 50 gr tereyağı koyalım Dolmalık fıstığı tencereye alıp altın rengi olana kadar yağda kavuralım Soğanları ince ince doğrayalım ve fıstıklara ilave edip kavurmaya devam edelim İyice yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de katalım ve biraz daha kavuralım Kuş üzümünü, 20 gr naneyi, karabiberi, 30 gr tuzu, tarçını ve yenibaharı ekleyelim Son olarak tavuk suyunu katalım Pirinçler suyu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakalım

Sıra geldi iç pilavlı hindimizi garnitürle zenginleştirmeye Brüksel lahanasını ve brokoliyi yıkadıktan sonra bol suda haşlayalım Geniş bir tava seçelim 50 gr Tereyağını eritelim Haşlanmış sebzeleri tavaya alalım ve soteleyelim İçine 30 gr tuz ve 20 gr karabiber ekleyerek tatlandıralım Öte yandan kestaneleri çizerek 50 gr tereyağında kızartalım Kabuklarını soyalım

Hindiyi ve iç pilavı, garnitürlerle servis edelim



alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla