Konu
:
Saçaklı
Yalnız Mesajı Göster
Saçaklı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saçaklı
Saçaklı Tavuk - Tavuk Yemeği - Ev Erişteli Tavuk - Makarnalı Tavuk
Malzemeler:
Küçük bir tavuk
3 kaşık tereyağı
1 kilo un
3 yumurta
Tuz
Kırmızıbiber
Tarifi:
1- Un, yumurta, tuz ve suda özlendirilerek bir hamur yoğrulur
Sonra yarım saat dinlendirilir
Dört eşit parçaya bölünür
2- 2 mm kalınlığında açılır
Yufkaya biraz un serpilip oklavaya sarılır
Sarıldıktan sonra oklava içinden çıkarılır
İnce ince kesilir
Yufka boyunda uzun uzun makarnalar elde edilir
3- Bu elde ettiğimiz makarnalar biraz kurutulduktan sonra yağlanmış tepsiye saça saça yerleştirilir
Dört yufka da aynı şekilde yapılıp hepsi bir tepsiye yerleştirilip kızgın fırına sürülür
4- Tencerede tavuk pişirilir
Tavuk suyun içinden çıkartılır
Tavuğun suyu fırından çıkmış saçaklının üstüne dökülür
Ağır ateşte tavuk suyu çektirilir
Üzerine kırmızı biberli yağ dökülür
Tavuk da parça parça didilerek üzerine yerleştirilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul