Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Patlıcan Sarma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Patlıcan Sarma



tavuk yemekleri - sebzeli tavuk yemekleri

MALZEMELER:


* 450 gr tavuk göğsü

* 2 tane domates

* 2 tane soğan

* 2 tane yeşil biber

* 5-6 tane patlıcan

* Kızartmak için sıvıyağ

* 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber


YAPILIŞI:


1 Patlıcanların baş ve saplarını hafif kesin, uzun kenarlarından ince bir şeriti alacak biçimde kesin (böylece hem kabuklu kısmı alacak hemde patlıcanı düzeltmiş olacaksınız) ve patlıcanı uzunlamasına 5 ya da 6 parçaya dilimleyin Patlıcanlar kalınsa 5 inceyse 6 tane kullanın

2 Dilimlediğiniz patlıcanları kızartın ve fazla yağlarını atmaları için kağıt havlu üzerinde bekletin

3 Soğanı yemeklik doğrayın, zeytinyağında pembeleştirin, halka halka kestiğiniz biberleride ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin

4 Tavuk etini orta boy kesin, soğanlara ekleyin ve tavuğun rengi dönene kadar kavurun, tuzunu ve karabiberi de katın

5 Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın, tavuğa ekleyin ve suyunu çekene kadar harlı ateşte pişirin, soğutun

6 Bir parça patlıcanı alın, tavuklu harçtan 1-2 kaşık koyun, rulo yapın, bu şekilde tüm malzemeyi hazırlayın

Alıntı Yaparak Cevapla