Yalnız Mesajı Göster

Buharda Ve Fırında Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buharda Ve Fırında Tavuk



Buharda ve Fırında Tavuk Tarifi - Buharda ve Fırında Tavuk Nasıl Yapılır - Buharda ve Fırında Tavuk Malzemeleri



Buharda ve Fırında Tavuk

İçindekiler


* 1 adet tavuk (1500 gram ağırlığında)

* 1 adet limon

* 2 diş sarımsak

* 3-4 dal taze biberiye

* 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber

* 1 çay bardağı zeytinyağı

* tuz


Hazırlanışı


1 Tavuk yıkanıp iyice kurulanır

2 Limon iyice yıkandıktan sonra bıçak saplanarak 4-5 adet delik açılır

3 Sarımsaklar soyulur

4 Limon ve sarımsak tavuğun içine bütün olarak yerleştirilir

5 Mutfak ipi ile ayakları bağlanıp sırt üstü içine tabak konulmuş dökme demir tencereye alınır

6 Biberiye dalları tencerenin içine atılır

7 Tabağın yüksekliğini geçmeyecek şekilde tencereye su konulur

8 Kısık ateşte 30 dakika tavuk kapağı kapalı şekilde buharda pişirilir

9 Bu arada tuz, toz kırmızı biber ve zeytinyağı karıştırılır

10 Buharda pişen tavuğun üzerine bu karışım her yerine gelecek şekilde dökülür

11 Soslanan tavuk 200 dereceye getirilmiş fırında kapağı açık şekilde üzeri kızarıp çıtırlaşana kadar yaklaşık 30 dakika daha pişirilir

12 Servis kabına alınan tavuğun üzerine tencerenin dibinde kalan zeytinyağlı tavuk suyu gezdirilir


Alıntı Yaparak Cevapla