Yalnız Mesajı Göster

Mısırlı Tavuk Bifteği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısırlı Tavuk Bifteği



Mısırlı Tavuk Izgarası - Tavuk Bifteği Nasıl Pişirilir - Izgarada Tavuk biftek
Malzemeler:


2 parça tavuk biftek

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı limon

1 çorba kaşığı süt

Yarım tatlı kaşığı tuz

Yarım tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

Üzeri İçin:


1 adet taze mısır

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı:


Zeytinyağı, süt, limon suyu kırmızı biber karıştırılır Tavuk biftekler bu karışıma yatırılır Buzdolabında en az iki saat dinlendirilir


Bu arada mısır yarım olarak haşlanır Bıçak yürütmek suğretiyle koçanından ayrılır Tavaya 2 kaşık zeytinyağı konur, mısır taneleri renk alacak kadar kavrulur


Ateşten alınır limon gezdirilir Sütlü karışımda bulunan bifteklere tuz serpilir, ızgarada ya da mangalda pişirilir Hazırlanan mısırlı garnitürle sofraya getirilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla