Konu
:
Kestaneli İç Pilavlı Hindi
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli İç Pilavlı Hindi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli İç Pilavlı Hindi
Kestaneli İç Pilavlı Hindi Tarifi - Kestaneli İç Pilavlı Hindinin Yapılışı - Kestaneli İç Pilavlı Hindi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
3,5-4 kg hindi
2 adet orta boy soğan
50 gr kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik ve tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 kg pilavlık pirinç
1 su bardağı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı soya sosu
15-20 tane kestane
Yapılışı:
Hindiyi suyla dolu büyük bir tencereye alıp, tuzunu koyup kaynatalım ve kaynadıktan sonra iç malzemesini hazırlayana kadar bekletelim
Başka bir tencerede soğanları ve fıstıkları sıvı yağla kavuralım sonra pirinci ilave edip tekrar kavuralım, suyunu ilave edelim
Bütün baharatları, kuş üzümünü, kestaneyi ve şekeri de ilave edip pilavımızı pişirelim
Daha sonra hindiyi fırın tepsisine alalım
Biraz tuzla hindinin içini ve dışını ovup, boğaz kısmını bir iple dikelim ya da sıkıca bağlayalım
Hindinin içini, bacaklarını pilavla doldurduktan sonra kalan pilavı da hindinin kenarlarına yerleştirelim
Hindinin tencerede kalan suyundan 2 kaşık üzerine dökelim ve hindinin üzerini tereyağıyla yağlayarak fırında 200 derecede 1 saat kadar pişirelim
Daha sonra tekrar yağlayarak ısıyı 170 dereceye düşürüp 20 dakika kadar daha pişirelim, pişirme işlemi sırasında hindinin kurumamasına dikkat edelim
Eğer dilerseniz haşlanmış sebzeler ve soya sosu eşliğinde servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul