Yalnız Mesajı Göster

Hindi Budu Pişirme

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindi Budu Pişirme



hindi budu nasıl pişirilir - patatesli hindi budu - hindi budu pişirmekMalzemeler


Yemek türü: Ana yemek

Hazırlama süresi: 50 dakika

Miktar: 4 kişilik

1 paket Hindi But

5 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı pul kırmızıbiber

Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

Fırın torbası

1 tatlı kaşığı un

4 adet orta boy patates (rendelenmiş)


Yapılışı


Dört çorba kaşığı zeytinyağı, kekik, pul kırmızıbiber, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp etin her tarafını bulayın


Fırın torbasına unu koyun ve torbanın her tarafını unlayıp fazla unları silkeleyin Eti fırın torbasına yerleştirin, keskin bir bıçak ucuyla torbabın üzerinden bir iki delik açın


Önceden ısıtılmış 200°C fırında 45-50 dak pişirin


Kalan yağa patatesi ilave edin, orta ateşte karıştırarak patatesler hafif kızarıncaya kadar pişirin


Patateslerin üzerine eti çıkarın arzu ettiğiniz mevsim sebzeleriyle beraber servis yapın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla