Konu
:
Tandır Tavuk But
Yalnız Mesajı Göster
Tandır Tavuk But
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tandır Tavuk But
tavuk nasıl pişirilir - marine edilmiş tavuk but tarifi - fırında tavuk
Malzemeler:
* 1 su bardağı yağsız yoğurt
* yarım limonun suyu
* 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
* 3-4 diş sarımsak, dövülmüş
* 1 küçük kuru soğan, rendelenmiş
* 1 yemek kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* yarım tatlı kaşığı tuz
* 1/4 tatlı kaşığı karabiber
* 1/4 tatlı kaşığı kakule, dövülmüş
* 1/4 tatlı kaşığı kişniş, dövülmüş
* 1/4 tatlı kaşığı karanfil, dövülmüş
* 6 tavuk but derileri ve fazla yağları temizlenmiş
* 4 küçük kırmızı soğan, halka halka doğranmış
* süslemek için maydanoz + 1 limon, dilimlenmiş
* raita
Hazırlanması:
1
Malzeme listesinde butlardan önce yazılan tüm malzemeyi derin bir kabın içinde karıştırın
Butları ekleyip her taraflarının marine ile kaplanmasını sağlayın
2
Kabı, üzerini streçleyerek dolaba kaldırın ve en az 6 saat, en iyisi bir gece bekletin
3
Ertesi gün fırınınızı 260C'ye getirin
Fırın kabınıza kırmızı soğanları yayın
Üzerine butları dizin ve yaklaşık 40 dakika pişirin
Limon dilimleri ve raita ile servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul