Yalnız Mesajı Göster

Tandır Tavuk But

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tandır Tavuk But



tavuk nasıl pişirilir - marine edilmiş tavuk but tarifi - fırında tavuk
Malzemeler:


* 1 su bardağı yağsız yoğurt

* yarım limonun suyu

* 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil

* 3-4 diş sarımsak, dövülmüş

* 1 küçük kuru soğan, rendelenmiş

* 1 yemek kaşığı pul biber

* 1 tatlı kaşığı tarçın

* 1 tatlı kaşığı kimyon

* yarım tatlı kaşığı tuz

* 1/4 tatlı kaşığı karabiber

* 1/4 tatlı kaşığı kakule, dövülmüş

* 1/4 tatlı kaşığı kişniş, dövülmüş

* 1/4 tatlı kaşığı karanfil, dövülmüş

* 6 tavuk but derileri ve fazla yağları temizlenmiş

* 4 küçük kırmızı soğan, halka halka doğranmış

* süslemek için maydanoz + 1 limon, dilimlenmiş

* raita

Hazırlanması:


1 Malzeme listesinde butlardan önce yazılan tüm malzemeyi derin bir kabın içinde karıştırın Butları ekleyip her taraflarının marine ile kaplanmasını sağlayın

2 Kabı, üzerini streçleyerek dolaba kaldırın ve en az 6 saat, en iyisi bir gece bekletin

3 Ertesi gün fırınınızı 260C'ye getirin Fırın kabınıza kırmızı soğanları yayın Üzerine butları dizin ve yaklaşık 40 dakika pişirin Limon dilimleri ve raita ile servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla