Konu
:
Terbiyeli Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli Tavuk
Terbiyeli Tavuk Tarifi - Terbiyeli Tavuk Yapılışı - Terbiyeli Tavuk Malzemeleri
Malzemeler
5-6 adet kemiksiz tavuk eti
2 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
tuz, karabiber,kimyon,kekik
Hazırlanışı
Öncelikle benim kullandığım tavuk marketlerde bulunan üzerinde ızgara tava yazan kemiksiz tavuk eti
fakat diğer istediğiniz tavuk etleri ile de yapabilirsiniz
bir kabın içerisine sıvı yağı, yoğurdu, salçayı rendelenmiş sarımsağı,tuz, karabiber,kimyon ve kekiği koyup karıştırıyoruz
Yıkamış olduğumuz tavuk etlerini hazırlamış olduğumuz bu terbiyenin içerisine koyup elimizle iyice karıştırıyoruz
sonra en fazla bir gün buzdolabında bekletiyoruz
Fakat çok acele ise yarım saat bekletmenizde yeterli olur
daha sonra teflon tencerenin içerisine yerleştiriyoruz ve kısık ateşte yarım saat süresince pişiriyoruz
isterseniz tencerenin içerisine patates dilimleri ve bir miktarda sıcak su ekleyerek pişirebilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul