Yalnız Mesajı Göster

Kerevizli Tavuk Mantısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kerevizli Tavuk Mantısı



Kerevizli Tavuk Mantısı Tarifi - Kerevizli Tavuk Mantısı Yapılışı - Kerevizli Tavuk Mantısı Nasıl Yapılır - Kerevizli Tavuk Mantısı Malzemeleri

1 adet kereviz (rende yada sap)

1 adet sogan

Nane

Tuz

2 dis sarimsak

1-2 yesil biber

2 Kasik soya sosu

250 gr tavuk gögsü

150 gr un

1 yumurta

250 gryogurt


Harc:

Kereviz saplarini yada kereviz rendesini tavaya koyun Sogan, yesil biber, nane, tuz, sarimsak, 2 kasik soya sosu ve haslanmis, didiklenmis tavuk eti ile beraber sote yapin


Hamur:

150 grun, 1 yumurta, 25 gryogurt ve 1 kasik sivi yag ile yumusak bir hamur yogurun Yarim saat dinlendirdikten sonra ince olarak acin


Hamuru genis karelere kesip, iclerine harc koyun Kenarlari islatip ücgen olarak kapatin Hazirlanan bu mantilari buharli pisiricide 30 dakika pisirin yada tavada hafifce kizartin Tabaga alip üzerlerine soya sosu dökerek servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla