Konu
:
Kerevizli Tavuk Mantısı
Yalnız Mesajı Göster
Kerevizli Tavuk Mantısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kerevizli Tavuk Mantısı
Kerevizli Tavuk Mantısı Tarifi - Kerevizli Tavuk Mantısı Yapılışı - Kerevizli Tavuk Mantısı Nasıl Yapılır - Kerevizli Tavuk Mantısı Malzemeleri
1 adet kereviz (rende yada sap)
1 adet sogan
Nane
Tuz
2 dis sarimsak
1-2 yesil biber
2 Kasik soya sosu
250 gr
tavuk gögsü
150 gr
un
1 yumurta
250 gr
yogurt
Harc:
Kereviz saplarini yada kereviz rendesini tavaya koyun
Sogan, yesil biber, nane, tuz, sarimsak, 2 kasik soya sosu ve haslanmis, didiklenmis tavuk eti ile beraber sote yapin
Hamur:
150 gr
un, 1 yumurta, 25 gr
yogurt ve 1 kasik sivi yag ile yumusak bir hamur yogurun
Yarim saat dinlendirdikten sonra ince olarak acin
Hamuru genis karelere kesip, iclerine harc koyun
Kenarlari islatip ücgen olarak kapatin
Hazirlanan bu mantilari buharli pisiricide 30 dakika pisirin yada tavada hafifce kizartin
Tabaga alip üzerlerine soya sosu dökerek servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul