Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Türlü Yemeği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Türlü Yemeği



Tavuklu Türlü Yemeği Tarifi - Tavuklu Türlü Yemeği Yapılışı - Tavuklu Türlü Yemeği Hazırlanışı




* Yarım kilo kadar taze fasulye

* 2 Adet tavuk göğüs bonfile gibi

* 4 Yemek kaşığı margarin yağı

* 100 gr mantar

* 2 Adet sivri biber

* 2 Adet taze soğan

* 2 Yemek kaşığı soya sosu

* 1 Yemek kaşığı süzme bal

* Biraz Tuz

* Çok Az karabiber


Hazırlanışı;


* Fasulyeleri ayıklayıp, yıkayın ve suyunu süzüp, Birkaç parçaya kesin

* Taze soğanları ayıklayıp, yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım

* Biberleri temizleyip, iri doğrayın

* Mantarları yıkayıp 3-4 parçaya bölün

* Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde keselim

* Soya sosunu ilave edip, yüksek ateşte 3-4 dakika sürekli karıştırarak sote edin

* Margarini tencerede eritip taze soğan, sivribiber, mantar ve taze fasulyeler biraz diri kalacak şekilde pişirin

* Tavuk eti, tuz, karabiber ve balı ilave edip 10 dakika daha karıştırarak pişirin

* Yemeğimiz Sıcak Olarak Servis Edebiliriz Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla