06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Tavuk Böreği
tavuklu sebzeli börek - tavuklu börek nasıl yapılır - tavuklu böreğin tarifiMalzemeler
5 Adet Yufka
5 adet tavuk but incik
1 küçük soğan
2 tane karabiber
1 su bardağı minik küp doğranmış haşlanmış havuç
1 su bardağı konserve bezelye
2 -2,5 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
Karabiber ve tuz
Sos için;
¾ su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
Üzeri İçin,
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Çörek otu veya susam
Hazırlanışı
Tavuğunuzu,4 e bölünmüş soğanı ve tane karabiberi haşlamak üzere tencerenize alın Tavuk etleri yumuşayıncaya kadar haşlayın
Havuçlarınızı minik küp doğrayın ,diriliğini kaybedinceye kadar haşlayın Aynı suya konserve bezelyelerinizi atarak,30 sn kadar haşlayın, malzemelerinizi soğuk sudan geçirerek süzün ve soğutun
Soğumuş tavuk etlerinizi küp doğrayın, havuç ve bezelye ile harmanlayın Karabiber ve tuz ile damak zevkinize göre tatlandırın,en son rendelenmiş kaşarı da ekleyerek,içinizi hazır hale getirin
Yufkanızı 8 e bölün,harç malzemelerini bir kasede çırparak hazırlayın Fırça yardımıyla bir üçgene harç malzemesini bolca sürün, diğer üçgeni üzerine yayın,iç malzemenizi ekleyerek tombul sigara böreği şeklinde sarın
Üzeri için,yumurta sarısı ve sıvı yağı çırpın,böreklerinizin üzerine sürün,çörekotu veya susamla süsleyin
Sıvı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin,180-200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Not: Bu ölçülerde harç ve iç artmadan 20 adet börek elde edersiniz Ankastre fırın tepsisinde 2 tepsi çıkıyor
alıntı
|
|
|