Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Tavuk Böreği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Tavuk Böreği



tavuklu sebzeli börek - tavuklu börek nasıl yapılır - tavuklu böreğin tarifiMalzemeler


5 Adet Yufka

5 adet tavuk but incik

1 küçük soğan

2 tane karabiber

1 su bardağı minik küp doğranmış haşlanmış havuç

1 su bardağı konserve bezelye

2 -2,5 su bardağı rendelenmiş taze kaşar

Karabiber ve tuz


Sos için;


¾ su bardağı süt

½ su bardağı sıvı yağ

1 yumurta


Üzeri İçin,


2 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Çörek otu veya susam


Hazırlanışı




Tavuğunuzu,4 e bölünmüş soğanı ve tane karabiberi haşlamak üzere tencerenize alınTavuk etleri yumuşayıncaya kadar haşlayın


Havuçlarınızı minik küp doğrayın ,diriliğini kaybedinceye kadar haşlayınAynı suya konserve bezelyelerinizi atarak,30 sn kadar haşlayın, malzemelerinizi soğuk sudan geçirerek süzün ve soğutun


Soğumuş tavuk etlerinizi küp doğrayın, havuç ve bezelye ile harmanlayınKarabiber ve tuz ile damak zevkinize göre tatlandırın,en son rendelenmiş kaşarı da ekleyerek,içinizi hazır hale getirin


Yufkanızı 8 e bölün,harç malzemelerini bir kasede çırparak hazırlayınFırça yardımıyla bir üçgene harç malzemesini bolca sürün, diğer üçgeni üzerine yayın,iç malzemenizi ekleyerek tombul sigara böreği şeklinde sarın


Üzeri için,yumurta sarısı ve sıvı yağı çırpın,böreklerinizin üzerine sürün,çörekotu veya susamla süsleyin


Sıvı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin,180-200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin


Not: Bu ölçülerde harç ve iç artmadan 20 adet börek elde edersinizAnkastre fırın tepsisinde 2 tepsi çıkıyor


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla