Yalnız Mesajı Göster

Güveçte Tavuk Eti

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Tavuk Eti



güveçte tavuk tarifi - tavuk yemekleri - güveçte tavuk nasıl yapılır

Güveçte tavuk eti malzemeleri


Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı


400 gr tavuk göğüs eti


400 gr mantar


3 domates


2 sivri biber


1 soğan


1 yemek kaşığı domates salçası


1 tatlı kaşığı acı biber salçası


Tuz


Karabiber


Üzeri için


Rendelenmiş kaşar peyniri


Maydanoz

Güveçte tavuk eti hazırlanışı


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım

Soğanı piyazlık doğrayın ve bir tencerede ayçiçeği yağı ile pembeleşinceye kadar kavurun

Salçaları ekleyip karıştırın Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ilave edip çiğ görüntüsü kayboluncaya kadar kavurun

Küp doğradığınız domatesler, sivri biberler ve mantarları da ekleyip kısık ateşte 30 dakika pişirin

Tuz ve karabiberi ekleyin Pişen yemeği güveç kaplarına paylaştırın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin

Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın

Güveçte tavuk eti artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla