Yalnız Mesajı Göster

Acılı Tavuk Kanatları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Tavuk Kanatları



tavuk yemekleri tarifleri - acılı tavuk kanadı nasıl yapılır

Acılı tavuk kanatları malzemeleri


1 kg tavuk kanadı


Yarım çay bardağı zeytinyağı


2 yemek kaşığı acı biber sosu


2 arpacık soğanı


1 diş sarımsak


Toz kırmızıbiber


Tuz


Karabiber


Soğan halkası


Elma dilim patates


Ayçiçeği yağı


Üzeri için


İnce kıyılmış maydanoz

Acılı tavuk kanatları hazırlanışı


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım

Sarımsak ve soğanları küçük doğrayıp bir kaseye alın Üzerine zeytinyağı, acı biber sosu,

tuz, karabiber ve kırmızıbiber ilave edip karıştırın Tavuk kanatlarını ekleyip iyice harmanlayın

Üzerini örterek buzdolabında 1 saat bekletin Fırın ızgarasında kızarıncaya kadar pişirin

Elma dilim patatesleri ayçiçeği yağında kızartın

Soğan halkalarını da ayçiçeği yağında kızartın

Tavuk kanatlarıyla birlikte servis tabağına yerleştirin

Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın

Acılı tavuk kanatları artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla